Over Rumours

Ons verhaal

Stel je voor. 1998. Een paar enthousiaste zang- en muziekliefhebbers.
Met een drankje op het terras van café De Roemer in Haarlem.
Ze maken een praatje, delen zotte ideeën, doen spannende voorstellen………
Gekkigheid?!
Als zij uit elkaar gaan is koor Rumours geboren!

Ons koor staat met 25 – 30 leden onder leiding van dirigent Paul Geurts.
We zingen drie-, vier- of vijfstemmig, standaard met pianobegeleiding en soms a capella.
Het repertoire is licht en gevarieerd. Plezier, gezelligheid en aandacht voor elkaar zijn heel belangrijk, maar het uiteindelijke doel is om samen naar een mooi, jaarlijks concert toe te werken.

Onze repetities vinden plaats op een bijzondere plek: de Koorschool van Koepelkathedraal St. Bavo aan de Westergracht 61. Iedere donderdagavond, van acht tot tien, werken we aan een concert dat naar ons gevoel ieder jaar een stukje beter wordt. Natuurlijk vraagt dat om discipline. Er moet thuis worden geoefend met tekst en muziek, wat we doen aan de hand van toegestuurde MP3-tjes, en aanwezig zijn bij de repetities is zo goed als vanzelfsprekend.
Elke 1e repetitie van de maand sluiten wij af met een gezellig hapje/drankje in de Koorschool om onder het genot van even lekker bij te praten.

Optreden doen we een paar keer per jaar; In ieder geval tijdens het Haarlemse Korenlint en ons eigen jaarconcert. Tijdens die optredens zingen we zoveel als mogelijk uit het hoofd zodat we alle aandacht voor de dirigent hebben en we ook het publiek in de ogen kunnen kijken.

Heb je door bovenstaande interesse gekregen?
Bel of mail ons. Je bent meer dan welkom en dat geldt helemaal als je bas of tenor bent. 

Naar extra mannenstemmen zijn we namelijk altijd op zoek!
Kosten? De jaarlijkse contributie bedraagt al heel lang 260,- euro.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Koorweekend

Jaarlijks, in februari of maart, houden wij ons koorweekend. We verblijven meestal in het Nivonhuis De Banjaert in Wijk aan Zee. Tijdens dit weekend geven ingehuurde professionals twee workshops waarin we werken aan stemvorming en presentatie. Naast deze werksessies is er genoeg tijd over voor een gezamenlijke wandeling of een momentje voor jezelf.

Hoogtepunt van het weekend is onze “bonte” avond. Iedereen mag dan haar/zijn muzikale talenten presenteren, alleen of samen met anderen. Het gaat er gezellig aan toe; niets is te gek, plezier en enthousiasme staan voorop.

Dirigent

Sinds september 2018 staat Rumours onder de enthousiaste leiding van dirigent Paul Geurts.
Paul woont in Baarn waar hij een eigen lespraktijk heeft voor piano en zang. Hij heeft gestudeerd aan conservatoria in Leuven, Antwerpen en Utrecht. De laatste jaren heeft hij zich verdiept in de Complete Vocal Technique.

Paul geeft regelmatig een workshop tijdens ons Koorweekend. Een paar van onze koorleden nemen zangles bij Paul.

Neem contact met ons op