Over Rumours

Over Rumours

RUMOURS is opgericht in 1998. Ons koor heeft 27 leden. We zingen vierstemmig en steeds vaker vijfstemmig. Het repertoire is licht en gevarieerd. Plezier en gezelligheid zijn belangrijk in ons koor, maar het uiteindelijke doel is om met elkaar naar een mooi concert toe te werken.

Iedere donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur repeteren we in de Koorschool van de Kathedraal St. Bavo op de Westergracht, nummer 61. Tijdens die repetities werken we aan het jaarlijkse concert dat naar ons gevoel ieder jaar weer een stukje beter wordt. Uiteraard vraagt dat een discipline zoals regelmatig thuis oefenen met tekst en muziek. En zoveel mogelijk aanwezig zijn bij de repetities.

De 1e repetitie van de maand sluiten wij af met een gezellige borrel in de Koorschool. Dan is er tijd om bij te praten onder het genot van een hapje
en een drankje.

 

Noot: door de vereiste maatregelen rondom Covid-19 protocollen voor zangkoren kunnen wij voorlopig geen gebruik maken van de Koorschool. Vanaf 20 augustus a.s. kunnen wij gelukkig terecht  in de Dorpskerk in Santpoort-Noord waar wij de vereiste maatregelen kunnen handhaven om met 27 personen veilig te kunnen zingen.

 

Normaliter treden we een paar keer per jaar op. In ieder geval tijdens ons eigen jaarconcert  en het Haarlemse Korenlint.
De totale contributie in 2020 bedraagt € 275,-

We zijn altijd op zoek naar extra mannenstemmen. Ben je bas of tenor en heb je interesse in ons koor? Bel of mail ons. Je bent van harte welkom.

Koorweekend

Jaarlijks, meestal in maart, hebben wij ons koorweekend. We verblijven in een Nivonhuis in Wijk aan Zee. Tijdens dit weekend geven ingehuurde professionals één of twee workshops waarin we werken aan o.a. stemvorming en presentatie. Naast deze werksessies is er genoeg tijd over voor een gezamenlijke wandeling of een momentje voor jezelf. Hoogtepunt van het weekend is onze “bonte” avond. Iedereen mag dan haar/zijn muzikale talenten presenteren, alleen of samen met anderen. Het kan er bont aan toegaan, niets is te gek, plezier en enthousiasme staan voorop!

Dirigent

Sinds september 2018 staat Rumours onder de enthousiaste leiding van dirigent Paul Geurts. Paul woont in Baarn waar hij een eigen lespraktijk heeft voor piano en zang. Hij heeft gestudeerd aan conservatoria in Leuven, Antwerpen en Utrecht. De laatste jaren heeft hij zich verdiept in de Complete Vocal Technique.

Interesse in ons koor?