Over Rumours

Over Rumours

RUMOURS is opgericht in 1998. Ons koor heeft ongeveer 27 leden. We zingen meestal vierstemmig, soms ook vijfstemmig. Het repertoire is licht en gevarieerd. Plezier en gezelligheid zijn belangrijk in ons koor, maar samen toe werken naar een mooi concert staat voorop.

We repeteren iedere donderdagavond van 20 tot 22 uur in de Koorschool op de Westergracht. We werken in de repetities aan het jaarlijkse concert dat hopelijk ieder jaar weer een stukje beter is, en dat er er ook aantrekkelijk uitziet. Soms vraagt dat thuis wat voorbereiding. Bijvoorbeeld om de tekst van de liedjes uit het hoofd te leren. Voor een goed resultaat helpt het verder als de leden zoveel mogelijk aanwezig zijn bij de repetities.

Elke 1e repetitie van de maand sluiten wij af met een gezellige borrel in de Koorschool. Dan is er tijd om bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. We treden drie of vier keer per jaar op. Er is in ieder geval ons eigen grote concert en daarnaast doen we ook elk jaar mee met het Korenlint in Haarlem.

De contributie in 2018 bedraagt € 260. Het inschrijfgeld is € 15.

Koorweekend

Jaarlijks, meestal in maart, hebben wij ons koorweekend. Vaak verblijven we in een Nivonhuis. Tijdens dit weekend zijn er één of twee workshops, waarin we samen werken aan bijvoorbeeld stemvorming en presentatie. Hiernaast is er genoeg tijd over voor een wandeling of iets anders ‘voor jezelf’. Hoogtepunt van het weekend is de bonte avond. Iedereen mag dan zijn (muzikale) talenten presenteren, alleen of samen met anderen. Het kan er vrij bont aan toegaan; in elk geval staan plezier en enthousiasme voorop!

Dirigent

Vanaf september 2018 staat Rumours onder de enthousiaste leiding van dirigent Paul Geurts. Paul woont in Baarn, waar hij een eigen lespraktijk heeft voor piano en zang. Hij heeft gestudeerd aan conservatoria in Leuven, Antwerpen en Utrecht. De laatste jaren is hij zich gaan verdiepen in de Complete Vocal Technique.

Interesse in ons koor?